افتادگی مثانه چگونه ایجاد می شود؟ اختلالاتی که همراه با افتادگی مثانه ایجاد می شود، شامل چه مورادی می شود؟ آیا افتادگی مثانه همان افتادگی رحم است؟ در این مقاله از سایت دکتر فرشته دماری یام قصد داریم به افتادگی مثانه و علائم آن و هر آنچه باید در اینباره بداینید، بپردازیم. اگر شما هم دچار این اختلال شدید و یا علائم آن را در خود حس می کنید، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
افتادگی مثانه چیست؟
افتادگی مثانه یکی از اختلالاتی است که به علت افتادگی عضلات کف لگن ایجاد می شود. این اختلال که به آن سیتوسل هم می گویند، مثانه از جای طبیعی خود خارج می شود . به سمت پایین واژن حرکت می کند. این اختلال می تواند مشکلات جدی ایجاد کند. افتادگی مثانه با گذر زمان شایع تر است. یعنی افزایش سن می تواند احتمال بروز این اختلال را افزایش دهد. به همین دلیل در برخی موارد توجه جدی به علام این اختلال نمی شود. در موارد شدید، افتادگی مثانه می تواند در دهانه واژن ظاهر شود. گاهی اوقات حتی می تواند از دهانه واژن بیرون بزند. اما قابل درمان است. افتادگی واژن به انواع مختلف زیر تقسیم بندی می شود:
- درجه 1 : خفیف، زمانی که مثانه فقط برای مدت کوتاهی دچار افتادگی می شود
- درجه 2 : متوسط، زمانی که مثانه به اندازه کافی دچار افتادگی می شود و به دهانه واژن می رسد
- درجه 3 : پیشرفته، زمانی که مثانه از دهانه واژن بیرون می زند

افتادگی مثانه چگونه تشخیص داده می شود؟
در برخی موارد می توان جا به جایی آن را به صرت فیزیکی حس کرد. اگر می خواهید تشخیص دهید که به این اختلال مبتلا هستید یا خیر، زمانی که سرفه می کنید، می خندید و همچنین ناگهان عطسه می کنید، بررسی کنید آیا نشت ادرار و یا بی اختیاری کامل ادرار می گیرید یا خیر. اگر نشت ادرار دارید ممکن است با افتادگی مثانه رو به رو باشید. در ادامه برای روشن شدن بهتر موضوع علائم را بررسی خواهیم کرد.
علائم افتادگی مثانه
بی اختیاری ادرار یکی از اصلی ترین علائم است. اگر هر کدام از موارد زیر را تجربه می کنید، لازم است برای بررسی های بیشتر به متخصص مراجعه کنید:
- بی اختیاری ادرار
- احساس نیاز بیش از حد به تخلیه مثانه
- ناتوانی در تخلیه کامل مثانه
- نشت ادرار
- بی اختیاری استرسی ادرار
- بلافاصله بعد از ادرار کردن احساس آرامش نمی کنید
- عفونت های مکرر دستگاه ادراری
- درد در واژن، لگن، پایین شکم، کشاله ران یا کمر
- سنگینی یا فشار در ناحیه واژن
- رابطه جنسی دردناک
- بیرون آمدن بافت از واژن که ممکن است حساس باشد و یا حتی خونریزی کند
چگونه می توان از افتادگی مثانه جلوگیری کرد؟
مواردی از جمله افزایش سن یکی از عوامل ایجاد آن به شمار می آید. با رعایت مواردی می توان آن را مدیریت کرد. از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- کاهش وزن
- درمان یبوست
- ترک سیگار
- اصلاح وضعیت هنگام نشستن در سرویس بهداشتی
- اجتناب از بلند کردن اجسام سنگین
- تمرینات کف لگن
یکی از موثرترین موارد تقویت عضلات کف لگن است که حتی در مراحل درمانی نیز بسیار کمک کننده است.

درمان های جراحی برای از بین بردن افتادگی مثانه چگونه انجام می شود؟
اول ازهمه لازم است بدانید اندام های افتاده نمی توانند خودشان را التیام دهند و بیشتر آن ها با گذشت زمان بدتر می شوند. بنابراین لازم است اقدمات درمانی برای جلوگیری از بدتر شدن آن صورت بگیرد. بعضی از افرادی که به این اختلال مبتلا هستنند می پرسند آیا این اختلال برای زندگی فرد تهدید کننده است؟ در این صورت می توان گفت این اختلال تهدید کننده زندگی نیست. اما علائم ممکن است کیفت زندگی شما را کاهش دهد.
اقدامات درمان در این زمینه به طور کلی شامل اقدمات زیر می شود:
- پساری واژن
- تمریناک کگل
- اقدامات جراحی
اقدامات جراحی در این زمینه شامل ایجاد برشی در دیواره واژن است که رشک با دوختن بافت هایی از بدن که مثانه را نگه می دارد، این نقص را ترمیم می کند. با ترمیم بافت های حمایتی مثانه نیز درجای خود قرار می گیرد و به این ترتیب مشکل حل می شود. در صورت انتخاب روش جراحی لازم است مراقبت های بعد از آن 4 الی 6 ماه بعد ادامه دهید.
سوالات متداول
0 دیدگاه