منظور از بارداری پوچ چیست؟ چقدراحتمال دارد که بارداری شما پوچ باشد؟ آیا دلیل آن را می دانید؟ آیا می توان از آن جلوگیری کرد؟ در صورتی که سابقه حامالگی پوچ داشته اید، آیا ممکن است در حاملگی بعدی نیز این اتفاق برایتان بی افتد؟ این یکی از سوالات متداول بانوانی است که قصد بارداری را دارند و یا باردار هستند و می خواهنند از این بابت خیال خود را راحت کنند. درهر حال برای پاسخ به همه این سوالات ابتدا باید به این سوال پاسخ داد که بارداری پوچ چیست؟ به این وضعیت حامگی بدون جنین نیز گفته می شود. در ادامه مقاله با ما همراه باشید.
منظور از حاملگی پوچ چیست؟
بارداری پوچ شرایطی است که لانه گزینی انجام می شود. همچنین ساک بارداری نیز تشکیل می شود. اما در آن جنین رشد نمی کند یا اصلا جنین در آن تشکیل نمی شود. علت اصلی ایجاد این موضوع به صورت کامل ناشناخته است. اما گمان می رود ناهنجاری های کروموزومی علت اصلی آن باشد.
روش تشخیص حاملگی پوچ
حاملگی پوچ در سونوگرافی تشخیص داده می شود. در یک حاملگی معمولی جنین در هفته ششم بارداری دیده می شود. هچنین قطر ساک بارداری بای در حدود 18 میلی متر باشد. درصورتی که قطر ساک کمتر و در حدود 4 میلی متر باشد، حاملگی پوچ است. اما در برخی موارد هم توصیه می شود برای سونوگرافی مجدد یک الی دو هفته دیگر مراجعه شود.
آیا حاملگی پوچچ همان بارداری خارج از رحم است؟
در حامگی خارج از رحم تخمک بارور شده در جایی غیر از رحم کاشته می شود که این شرایط هم منجر به سقط جنین می شود. بارداری پوچ همان حاملگیخارج از رحم نیست.
البته در موارد نادر، حاملگی بدون جنین نیز میتواند خارج از رحم باشد، به این معنی که تخمک بارور شده در جایی غیر از رحم، معمولاً در لوله فالوپ، کاشته میشود. اما این دو شرط به هم مرتبط نیستند. اکثر تخمک های سوخته حاملگی خارج از رحم نیستند و اکثر حاملگی های خارج رحمی آنبریونیک نیستند.
اگر در سونوگرافی اول جنین مشاهده نشود، حاملگی پوچ است.
از هر دو مورد سقط در سه ماهه اول دوارن بارداری، یکی از آن ها به دلیل بارداری پوچ است. اما سقط جنین به قدری زود اتفاق می افتد که فرد حتی ممکن است به تشخیص حامگی نیز نرسیده باشد. بنایراین این یکی از شایع ترین دلایل سقط جنین درماه های اول بارداری است. اما سوالی که مادران را نگران می کند این است که درصورتی که در سونوگرافی اول جنین دیده نشود، بارداری پوچ است؟ نمی توان پاسخ این سوال را صریح و قطعی داد و این مورد به خیلی چیز ها بستگی دارد که از جمله آن ها می توان به قطر ساک بارداری، شکل و وضعیت قرار گیری آن و همچنین تشکیل جسم زرد اشاره کرد. بنابراین در اکثر موارد در صورت عدم مشاهده جین در سونوگرافی اول، سونوگرافی مجدد در هفته های دیگر توصیه می شود.
آیا با تشکیل جسم زرد امکان حاملگی پوچ رد می شود؟
یکی از معیار های تشخیص حاملگی پوچ، عدم تشکیل جسم زرد است اما با این حال با وجود جسم زرد نمی توان گفت که حاملگی 100 درصد پوچ نیست و برای اطمینان بیشتر از این موضوع لازم است در هفته های بعدی سونوگرافی تکرار شود.
آیا در صورت بارداری پوچ نتیجه تست بارداری شما منفی می شود؟
در صورت بارداری پوچ نتیجه تست بادراری شما مثبت می شود. شا علائم حاملگی از جمله حالت تهو، تعویض عادت ماهیانه و تغییرات در وضعیت سینه ها را تجربه می کنید. همچنین نتیجه بیبی چک و یا آزمایش خون برای آگاهی از بارداری شما مثبت می شود.
انواع حاملگی پوچ؟
حامگی پوچ بسته به وضعیت تشکیل و یا عدم تشکیل جنین، به دو نوع زیرتقسیم بندی می شود.
- حامگی پوچ کامل : در این نوع حاملگی، ساک بارداری تشکیل می شود اما جنین به وجود نمی آید.
- حامگی پوچ جزئی : در این نوع بارداری جنین تشکیل می شود اما رشد آن جزئی است. همچنین ممکن است جنین ناقص بوده و بدشکل است و در همان مراحل ابتدایی رشد از بین می رود.
آیا با استفاده از آزمایش خون می توان به بارداری پوچ پی ببرد؟
خیر با استفاده از آزمایش خون و تشخیص هورمون ها نمی توان به نوع بارداری پی برد . برای بررسی بیشتر در این خصوص لازم است آزمایش سونوگرافی گرفته شود. بنابراین در صورت تجویز آزمایش خون، تنها باردار بودن و یا باردار نبودن مشخص می شود.
سوالات متداول
0 دیدگاه