دکتر فرشته دماریام » بارداری و زایمان » بايدها و نبايد هاي رابطه جنسی در بارداری
مدت زمان مطالعه ۶ دقیقه

بايدها و نبايد هاي رابطه جنسی در بارداری

یکی از مهمترین دغدغه هایی زوجین، رابطه جنسی در بارداری می باشد. به طور کلی خانم‌ هایی که باردار می شوند باید به مراقبت های دوران بارداری دقت داشته باشند. یکی از مهم‌ ترین مراقبت های دوران بارداری رابطه جنسی اصولی است. افرادی که حاملگی نرمال دارند و بدون لکه بینی و خونریزی حامله می شوند، پزشک برای آنها مانعی در مورد رابطه جنسی تعیین نمی کند.

رابطه جنسي در دوران بارداري، برای این دسته از افراد بی خطر می باشد. کیسه آب و همچنین ماهیچه قوی رحم به گونه ‌ای است که از آسیب رسیدن به کودک جلوگیری خواهد کرد. زمان برقراری رابطه جنسی به جنین آسیبی وارد نمی شود. به همین دلیل شما نیازی نیست که نگران سقط جنین باشید، چرا که شل شدن ماهیچه ها به صورت زودگذر و موقت می باشد.

رابطه جنسی در بارداری برای ماه های متنوع

 شما برای برقراری رابطه جنسي در بارداري باید به ماه بارداری دقت داشته باشید. در واقع رابطه زناشویی در ماه های اولیه بارداری با رابطه زناشویی در ماه های آخر بارداری فرق می کند. به همین دلیل، پزشکان و متخصص زنان روابط زناشویی را در ماه های بارداری متفاوت طبق اصول مشخص شده ای تعیین کرده اند. اصولی که شما در هر یک از ماه های بارداری برای برقراری رابطه جنسی باید رعایت کنید عبارت است از :

سه ماه اول بارداری

 استفراغ و تهوع مهمترین حالت های بارداری است که در زمان حاملگی از هفته ششم آغاز می گردد. در این دوران، رابطه جنسی امکان دارد که موجب بروز حالت تهوع در خانم ها شود. بسیاری از زنان در این دوران حاملگی، احساس می ‌کنند که بویایی شان شدت پیدا کرده و هر بویی به مشامشان می رسد.

بروز حساسیت مربوط به سینه در سه ماه اول بارداری شایع است. رابطه جنسي در دوران بارداري از نظر تحریک سینه ها تا حدودی دردناک می باشد. به همین دلیل تحریک جنسی سینه ها در این مدت زمان باید محدود و متوقف شود. روابط زناشویی در سه ماه اول بارداری ایرادی ندارد. بر همین اساس زوجین می توانند در این ۳ ماه بر اساس حساسیت هایی که خودشان دارند رابطه جنسی شان را برقرار کنند.

 مادر باردار زمانی که خسته می شود باید مدت رابطه جنسی در دوران بارداری را کوتاه تر کند. خستگی فیزیکی بر اساس تغییرات هورمونی ایجاد خواهد شد و منجر به توقف فعالیت جنسی می گردد.

سه ماه دوم بارداری

رابطه جنسی در بارداری که مربوط به سه ماه دوم بارداری است با رابطه جنسی سه ماه اول بارداری فرق می کند. بافت ‌های اطراف واژن و داخل واژن در این سه ماه دچار احتقان می گردند. پرخونی بافت های واژن ناشی از خون رسانی دوره بارداری و افزایش عروق خونی می باشد. بافت ها در این دوران متورم و قرمز می‌ شوند. در تمام مدت زمانی که مادر باردار است این حالت حفظ می‌ گردد. به همین دلیل خانم های باردار در سه ماه دوم بارداری در حالت برانگیختگی هستند.  حالت برانگیختگی خانم ها، منجر به لغزنده شدن واژن آنها خواهد شد. رابطه جنسي در دوران بارداري سه ماه دوم به گونه ای است که، بعد از ارگاسم به وقت بیشتری نیاز دارد. در واقع هرگز ارگاسم خانم ها در این دوران  به صورت کامل انجام نمی گردد. این حالت به همراه پر خونی است که منجر به کمردرد خواهد شد. درد زمان آموزش عمیق یکی از مهمترین عوارض این دوره می باشد. در واقع درد خانم ها ناشی از عدم لغزندگی واژن، عفونت مجاری ادراری و یا فشرده شدن آلت روی دهانه رحم است. به همین دلیل علت های اولیه باید بررسی گردند و رفع شوند.

✔️ دلیل سقط جنین حود به خودی چیست؟

راهکار برای رابطه جنسی در دوران بارداری سه ماه دوم

در سه ماه دوم بارداری بدن خانم های باردار مشخصات حاملگی را نشان می دهد و شکم خانم ها بزرگتر می شود. به همین دلیل برای برقراری رابطه جنسي در دوران بارداري ، قرار گرفتن در برخی از وضعیت ها موجب بروز ناراحتی خانم ها می شود. ایجاد هر فشار روی شکم و سینه دردناک می باشد. به همین دلیل خانم ها باید از وضعیت های استفاده کنند که فشار کمتری به شکم و سینه شان وارد می شود.

قرار گرفتن در وضعیت پهلو بهترین وضعیت برای رابطه جنسی در بارداری می باشد. حرکت جنین امکان دارد که موجب کاهش میل جنسی در برخی از خانم ها شود. برخی از خانم ها بر این باور هستند که زمان رابطه جنسی نوزاد آنها را مشاهده می ‌کند. در حالی که این باور بی مورد است و اصلا نیازی نیست که نگران چنین چیزی باشند. البته برخی از خانم ها با آغاز سه ماهه سوم بارداری رابطه جنسی شان افزایش پیدا می‌ کند و ترسی از سقط جنین ندارد.

✔️ آیا می توانید در بارداری کولپوسکوپی شوید؟

ماه های آخر بارداری

رابطه جنسی در بارداری که مربوط به ماه های آخر است باید با احتیاط انجام شود. در ماه های آخر بارداری، خانم ها با مشکلاتی که مربوط به سوزش سردل، مشکلات گوارشی و … است مواجه می شوند. این مشکلات موجب آزار خانم های باردار می گردد. زمانی که زوجین رابطه برقرار می ‌کنند مشکلات بیشتر خواهد شد. درد و مشکلات خانم ها در صورتی کاهش پیدا می کند که رابطه جنسی از پهلو انجام شود. وجود هموروئید ملتهب و دردناک روی روابط جنسی تاثیر زیادی می گذارد. به همین دلیل خانم های باردار توصیه های ضروری برای کاهش یبوست را باید جدی بگیرند.

راهکار رفع مشکل رابطه جنسی در بارداری برای ماه های آخر

رابطه جنسي در بارداري که مربوط به ماه های آخر است، باید با احتیاط زیادی انجام شود. رحم خانم ها در ماه های آخر بارداری بعد از رابطه جنسی دچار انقباض طولانی مدت خواهد شد. اگر ارگاسم خانم ها بیشتر از یک دقیقه زمان ببرد انقباض طولانی مدت تر خواهد شد. برخی از خانم ها این احساس خوشایند را لذت بخش می دانند و برخی دیگر از خانم ها از این احساس می ترسند. چرا که آنها می ترسند اکسیژن مورد نیاز به جنین درون شکم شان نرسد. در حالی که این ترس بیهوده می باشد و نیازی نیست که نگران باشند.  به محض احساس انقباض و فشار باید به پهلوی چپ دراز بکشند و استراحت کنند. ضربان قلب جنین در این حالت کاهش پیدا می‌ کند، اما خطری برای جنین به وجود نمی آید. در این دوران بسیاری از خانم ها از عدم ارضای جنسی ناراحت هستند.

دکتر فرشته دماری یام

متخصص زنان زایمان و نازایی
دوره دیده تخصصی زیبایی زنان؛ نازایی،لاپاراسکوپی و سکسولوژی
انجام هزاران زایمان طبیعی و سزارین
انجام اعمال جراحی زیبایی زنان
مقالات مرتبط
عوارض و خطرات جراحی لابیاپلاستی

عوارض و خطرات جراحی لابیاپلاستی

با اینکه جراحی لابیاپلاستی یک عمل کم تهاجمی و ساده است اما مانند تمام روش‌های جراحی می‌تواند با خطرات و عوارضی همراه باشد. تعدادی از این عوارض کوتاه مدت هستند و با مداخلات ساده درمانی برطرف می‌شوند اما برخی دیگر نیاز...

علت و درمان بی اختیاری ادرار در بارداری

علت و درمان بی اختیاری ادرار در بارداری

بی اختیاری ادرار در دوران بارداری  به دلیل اینکه مادران باید به مقابله با وزن روزافزون جنین، رحم و مایعات مرتبط با آن بپردازند. در نتیجه، احتمال بی اختیاری استرسی به طور قابل توجهی در طول یک بارداری نه ماهه افزایش می...

آیا تیروئید باعث ناباروری می شود ؟

آیا تیروئید باعث ناباروری می شود ؟

کم کاری تیروئید علت اصلی مشکلات ناباروری در زنان است. عملکرد کم تیروئید یکی از دلایل اصلی مشکل در رسیدن و حفظ بارداری است. این یکی از شایع ترین علل ناباروری است و بسیاری از زنان متوجه این موضوع نیستند. بیماری های...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × 5 =

تماس سریع