کولپوسکوپی نوعی آزمایش است که از آن برای بررسی دهانه رحم از آن استفاده می شود. این آزمایش از طریق واژن انجام می شود. اما آیا می دانید در چه مواقعی این آزمایش تجویز می شود؟ اگر شما هم به متخصص زنان مراجعه کردید و برای شما آزمایش کولپوسکوپی تجویز شده است، نگران نباشید. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا به هر آنچه باید در اینباره بدانید اشاره کنیم.
آزمایش کولپوسکوپی چگونه انجام می شود؟
زمان انجام این آزمایش 15 تاالی 20 دقیقه است. در ادامه مقاله قصد داریم به مراحل انجام آزمایش کولپوسکوپی اشاره کنیم.
مراحل انجام آزمایش کولپوسکوپی به شرح زیر است:
این آزمایش از طریق واژن اجام می شودد. بنابراین باید لباس های پایین تنه خود را خارج کنید. در طی انجام آزمایش به شما ملحفه ای داده می شود که آن را دور خود بپیچید. سپس روی تخت دراز می کشید و پاهای خود را بالا تر از سطح بدنتان روی تکیه گاه قرار می دهید.
اسپکولوم که یک ابزار لوله ای شکل است، دهانه واژن شما را برای بررسی بیشتر باز نگه می دارد. این وسیله با واژن شما برخورد می کند. بعد از آن دهانه واژن شما با کولوسکوپ بررسی می شود، کولپوسکوپ نوعی میکروسکوپ است که در بالای آن نوری متصل است. این دستگاه به هیچ عنوان با واژن شما برخورد نمی کند.
دراین مرحله ممکن است از تومورها و بافت های مشکوک در دهانه رحم شما نمونه برداری شود. در صورمت نمونه برداری لازم نیست نگران وجود مشکلی خاص باشید. تقریبا نمونه برداری از 80 درصد مراجعان انجام می شود. در هنگام انجام بیوپسی ممکن است احساسی شبیه به نیشگون گرفتن داشته باشید.
جواب آزمایش کولپوسکوپی
پس از طی مراحل مختلف این آزمایش، در صورت نمونه برداری، به آزمایشگاه فرستاده شده و گزارش آزمایش شما کمی طول می کشد که انجام شود. زمان تحویل دقیق آزمایش متعاقبا به شما اعلام خواهد شد. در صورتی که بیوپسی انجام نشود، بلافاصله می توانید جواب آزمایش خود را تحویل بگیرید. همچنین پس از آن برای بررسی بیشتر لازم است به متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید.
چرا آزمایش کولپوسکوپی برای شم تجویز می شود؟
شاید برایتان سوال بااشد که بدانید به چه علت این آزمایش تجویز می شود؟ از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- آزمایش های روتین زنان
- تشخیص پاپیلوم انسانی (HPV)
- بررسی سرطان دهانه رحم
- بررسی بیماری هایی نظیر زگیل تناسلی
انجام آزمایش کولپوسکوپی بعد از پاپ اسمیر
گاهی اوقات ممکن است نتایج تست پاپ اسمیر غیر طبیعی نشان داده شود. در این صورت پزشک برای بررسی بیشتر دهانه رحم و شناخت بافت های غیر طبیعی کولپوسکوپی را تجویز می کند. برای غربالگری از پاپ اسمیر بیشتر استفاده می شود. همچنین بیوپسی از روش های نمونه برداری در پاپ اسمیر تهاجم بیشتری دارد. تا الان باید متوجه شده باشد که دقت انجام آزمایش کولپوسکوپی از پاپ اسمیر بیشتر بوده و به همین دلیل هزینه آن نیز بیشتر است.
مراقبت های بعد انجام کولپوسکوپی چگونه است؟
بعد از انجام کولپوسکوپی ممکن است در صورت انجام بیوپسی خونریزی خفیفی داشته باشید. بنابراین حتما پد بهداشتی با خود به همراه داشته باشید. در زمان عادت ماهیانه نمی توانید برای انجام آزمایش مراجعه کنید. اگر انجام آزمایش شما با بیوپسی همراه است، بعد از انجام آن از رابطه جنسی و همچنین انجام فعالیت های ورزشی سنگین پرهیز کنید. سعی کنید حداقل تا دوهفته از دوش واژینال استفاده نکنید. البته مدت زمان مراقبت های بعد از آن به میزان بیوپسی نیز بستگی دارد. در صورت عدم انجام نمونه برداری می توانید بلافاصله فعالیت های خود را از سر بگیرید.
عوارض آزمایش کولپوسکوپی را بدانید
آیا انجام کولپوسکوپی عوارضی دارد؟ لازم است به این نکته اشاره کنیم که این آزمایش یک روش کم تهاجمی برای تشخیص انواع بیماری های زنان است . بنابراین زمانی که از جانب متخصص زنان تجویز می شود، لازم است انجام شود. خطرات احتمالی این آزمایش عبارتند از مورد زیر:
- احتمال بروز خونریزی بعد از بیوپسی وجود دارد.
- احتمالا اولین قاعدگی شا بعد انجام کولپوسکوپی دردناک خواهد بود.
- احتمال ابتلا به عفونت واژن در شما بالا می رود.
ممکن است در طول ازمایش احساس درد کم مانند گرفتگی های دوران پریود و یا درد های دوران قاعدگی داشته باشید. البته این عوارض برای هم افراد به وجود نمی آید. در صورتی که بعد از انجام آزمایش درد غیر طبیعی و یا خونریزی شدید داشتید، حتما پزشک خود را در جریان قرار دهید.
سوالات متداول در ارتباط با کولپوسکوپی
0 دیدگاه