باروری یکی از مراحل بسیار مهم زندگی هر زن می باشد. این مرحله ممکن است در برخی از زنان به دلیل یک سری از بیماری ها نظیر چسبندگی رحم، دچار اختلال گردد. لذا درمان به موقع چسبندگی رحم و شناخت نشانه های آن از اهمیت ویژه ایی برخوردار می باشد. در این مقاله به بررسی درمان چسبندگی رحم و مزایای آن خواهیم پرداخت.
آناتومی دستگاه تناسلی در زن
دستگاه تناسلی یکی از اجزای مهم بدن هر زن می باشد. اهمیت این بخش بیشتر به دلیل، ادامه نسل و تولید مثل می باشد. دستگاه تناسلی زنان متشکل از دو بخش داخلی و خارجی می باشد. بخش داخلی شامل رحم، تخمدان، لوله فالوپ، واژن و گردن رحم می باشد. در صورت اختلال در هر یک از این اجزا ممکن است بارداری اتفاق نیافتد.
✔️ درمان عفونت واژن چگونه امکان پذیر است؟
همچنین این بخش هورمون هایی ترشح می نماید که منجر به حفظ سلامتی و طروات زن می گردد.
علائم وجود چسبندگی در رحم چیست؟
به هرگونه اتصال غیر طبیعی در رحم و تخمدان زنان، چسبندگی رحم می گویند. همان طور که می دانید در نتیجه ایجاد چسبندگی در فالوپ، امکان انسداد تخمدان ها و ناباروری وجود دارد. بنابراین در صورت داشتن اختلال و درد شدید در قاعدگی، احساس درد در ناحیه لگن، سقط جنین های مکرر باید حتما به بهترین متخصص زنان و زایمان در ارومیه مراجعه نموده و در خصوص درمان اقدام شود.
دلایل ایجاد چسبندگی رحم چیست؟
علت های مختلفی سبب به ابتلا به این بیماری می گردد، برای مثال زخم ناشی از سزارین، پرتودرمانی، خون ریزی های حاد زایمان، جراحی رحم، باقی ماندن جفت بعد از زایمان، انجام سقط جنین، درمان های فیبروم، پولیپ رحم و آندومتریوز و از همه مهمتر وجود عفونت های حاد در دستگاه تناسلی از دلایل ابتلا به این بیماری می باشد. همچنین در صورت ایجاد بافت اسکار در داخل رحم که به آن سندرم آشرمن نیز گفته می شود، ممکن است این بیماری شکل بگیرد.
آسیب سروز در واقع عامل اصلی چسبندگی رحم می باشد.غشا داخلی رحم از بافتی نرم به نام سروز تشکیل شده است. این بخش موجب لغزندگی و عدم چسبندگی رحم می گردد. در صورت آسیب سروز ممکن است چسبندگی اتفاق افتاده و عملکرد طبیعی دستگاه تولید مثل با اختلال روبرو شود. در واقع در درمان چسبندگی رحم باید سروز آسیب دیده به صورت دائمی درمان گردد.
آیا چسبندگی رحم همراه با درد می باشد؟
در بیشتر اوقات چسبندگی رحم فاقد درد می باشد و بیمار به دلیل درمان ناباروری به پزشک مراجعه می نماید. ولیکن درسندرم آشرمن، ممکن است بیمار به دلیل درد ناشی از زخم یا اسکار به پزشک مراجعه نماید. در موارد آشرمن خفیف بدون درد نیاز به درمان بافت اسکار نمی باشد. همچنین در مواردی ممکن است بیمار به دلیل خونریزی رحمی حاد پس از بارداری یا سقط جنین به پزشک مراجعه نموده و متوجه چسبندگی شود.
راه های تشخیص چسبندگی رحم چیست؟
چسبندگی رحم از بیماری هایی می باشد که تشخیص آن بسیارمشکل می باشد. پس از مراجعه بیمار، پزشک اقدام به معاینه و بررسی نشانه ها ی بیمار می پردازد. در مراحل بعدی با استفاده از عکس رنگی، اشعه ایکس، انجام سونوگرافی واژینال یا لاپاروسکوپی پزشک تشخیص قطعی در خصوص شدت چسبندگی رحم و امکان بازسازی رحم بعد از درمان را اعلام می نماید. شایان ذکر است که در روش لاپاروسکوپی رحم نیازی به ایجاد سوراخ در بدن بیمار نمی باشد. بنابراین اکثربیماران مایل به انجام این روش می باشند.
مزایای درمان چسبندگی رحم
با درمان چسبندگی رحم درد لگنی، قاعدگی دردناک، ناتوانی در بارداری، توقف و اختلال قاعدگی، سقط جنین رفع می گردد.
انتخاب روش درمانی چگونه انجام می شود؟
روش درمانی با توجه به تمایل و یا عدم تمایل فرد بیمار به باروری در آینده تعیین می گردد. معمولا روش جراحی هیستروسکوپی برای رفع چسبیدگی مورد استفاده می باشد. در موارد بیماری حاد ممکن است پزشک از رزکتوسکوپ استفاده نماید. پس از برداشتن و رفع چسبندگی، پزشک از سوند پلاستیکی استفاده می نمایند. استفاده از سوند کمک به عدم ابتلا مجدد به چسبندگی می گردد.
روش های درمان چسبندگی رحم
درمان چسبندگی رحم، یکی از چالش های مهم بسیاری از زنان که در سن باروری هستند، می باشد. در این روش درمان پزشک وسیله ای در داخل رحم قرار داده و اقدام به رفع انسداد می نماید. در مراحل بعدی با استفاده از تنظیم هورمونی سعی می گردد که از بروز مجدد مشکل جلوگیری شود.
پروسه درمان معمولا تا دوماه ممکن است زمان بر باشد. زمانی درمان موفقیت آمیز می باشد که بیمار قاعدگی اش از سر گرفته شود. معمولا امکان ایجاد چسبندگی های مجدد صفر می باشد. لیکن چک آپ های دوره ای برای پیشکیری از عدم ابتلا مجدد حائز اهمیت می باشد.
روش های مختلفی به منظور درمان چسبندگی رحم وجود دارد. پزشک با توجه به درصد حاد بودن بیماری، یکی از این روش های لاپاراسکوپی یا هیستروسکوپ را انتخاب می نماید. پزشک متخصص در روش لاپاراسکوپی بدون سوراخ نمودن رحم اقدام به درمان می نماید. در روش هیستروسکوپی دهانه رحم باز و وسیله ایی وارد رحم می گردد. وجود سونوگرافی بسیار قوی در حین انجام هیستروسکوپی الزامی می باشد. در مواردی که بیماری حاد باشد ممکن است پزشک از بیش از یک روش درمان استفاده نماید.
اقدامات پس از درمان چسبندگی رحم
پس از درمان چسبندگی بیمار باید داروهای تجویزی و آنتی بیوتیک ها را به موقع مصرف و هورمون درمانی را انجام دهد. همچنین پس از درمان چسبندگی رحم هیستروسکوپی دوباره به منظور رفع کامل چسبندگی الزامی می باشد. بیمار در صورت داشتن هر گونه عفونت تناسلی باید دارو مصرف نموده و سالی دو بار به منظور چک آپ به پزشک مراجعه نماید. همچنین انجام تست پاپ اسمیر سالیانه الزامی می باشد.
در صورتی که مجدد ترشحات بدبو، خارش و سوزش در ناحیه تناسلی ایجاد شود حتما باید جدی گرفته و با پزشک مشورت گردد.
✔️ فریز کردن زخم دهانه رحم در ارومیه
هزینه درمان چسبندگی رحم
هزینه درمان بسته به میزان حاد بودن بیماری و انتخاب روش درمانی و میزان دستمزد پزشک نیز متفاوت می باشد. به منظور اطلاع دقیق باید به پزشک متخصص مراجعه شود.
کلام آخر
بیماری چسبندگی رحم از جمله بیماری های بسیار مهم زنان می باشد. روش های درمانی این بیماری امروزه بسیارپیشرفته می باشد. با انجام درمان چسبندگی رحم می توانید بسیاری از مشکلات نظیر درد لگنی، قاعدگی دردناک، ناتوانی در بارداری، توقف و اختلال قاعدگی، سقط جنین به طور کامل رفع گردد.
0 دیدگاه