آیا یائسگی درمان دارد؟ در چه مواقعی لازم است به دنبال درمان علائم یائسگی باشید؟ آیا می دانید یائسگی زودرس از چه مانی آغاز می شود؟ این دوره یکی از دوره های طبیعی زندگی زنان است که اغلب به عنوان نشانه های دوره میانسالی زندگی بانوان شناخته می شود. اما در برخی موارد مشکلات خاص خود را دارد. در این دوران به دلیل تغییرات هورمونی علائم متعددی را مشاهده می کنید که در برخی موارد حتی ممکن است نیاز به دخالت های پزشکی وجود داشته باشد. در این مقاله از وبسایت دکتر فرشته دماری یام به هر آنچه نیاز است در اینباره بدانید، خواهیم پرداخت.
یائسگی از چه سنی آغاز می شود؟
به طور طبیعی علائم یائسگی از اواخر دهه چهل و اوایل دهه پنجاه زندگی آغاز می شود. میانگین سن یائسگی 51 سال است. با این حال برخی از زنان ممکن است تا 60 سالگی نیز یائسه نشوند. یائسگی زودتر از 40 سال را یائسگی زودرس می گویند. معیار دقیقی برای دانستن سن دقیق آن وجود ندارد. تغییرات هورمونی در چند سال اول ممکن است برای بعضی از خانم ها اذیت کننده باشد. نیاز به دریافت مراقبت های پزشک و ادامه دادن چکاپ های روتین در این سن ضروری است. بنابراین لازم است در این خصوص مراقبت های لازم را انجام دهید. مراجعه به متخصص زنان و دریافت مراقبت های لازم مفید است. دکتر فرشته دماری یام در ارومیه در این زمینه به شما کمک خواهند کرد.
اولین علامت یائسگی
اولین علامت یائسگی معمولاً تغییر در الگوی طبیعی دوره قاعدگی شماست. ممکن است قاعدگی های غیرعادی سبک یا سنگین داشته باشید. این موضوع برای هر فرد متفاوت است. همچنین ممکن است بر تعداد پریودهای شما تأثیر بگذارد. شما ممکن است هر دو یا سه هفته یک بار پریود شوید، یا ممکن است تعداد پریود ها در سال کاهش پیدا کند. زمانی یائسه می شوید که یک سال هیچ دوره عادت ماهیانه ای را تجربه نکرده باشید. البته تغییر در دوران عادت ماهیانه ممکن است به دلیل برخی از اختلات زنان باشد. بنابراین لازم است بررسی های لازم در این خصوص انجام شود.
از جمله این علائم می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- اضطراب
- تغییرات در خلق و خو و تحریک پذیری یش از حد
- تغییرات در شرایط پوست
- مشکل در خواب
- ناراحتی در حین رابطه جنسی
- خشکی واژن
- احساس گر گرفتگی
- تعریق علی الخصوص در شب
در برخی موارد هر کدام از این علائم به قدری گسترده است که زندگی طبیعی فرد را دچار مشکل می کند. بنابراین لازم برای ارائه راهکار درمانی و کنترلی مناسب توسط متخصص زنان در جهت برطرف شدن مشکل معاینه شوید.

یائسگی در سنین پایین
در برخی موارد یائسگی زودتر اتفاق می افتد. گاهی بانوان مجبورمی شوند اندام های تولید مثل خود را به دلیل وجود مشکلاتی نظیر فیبروم یا سرطان رحم خارج کنند. بنابراین زنانی که تحت عمل هیسترکتومی (جراحی برای برداشتن رحم) با برداشتن تخمدان ها قرار می گیرند، ممکن است زودتر از حالت طبیعی تجربه کنند. به این ترتیب شما دیگر عادت ماهیانه نمی شوید و تغییرات هورمونی اتفاق می افتد. بنابراین دچار یائسگی زودرس می شوید. همچنین دیگر امکان بارداری وجود نخواهد داشت. در این شرایط ممکن است متخصص زنان از شما بخواهد برخی از آزمایش روتین نظیر تست پاپ اسمیر را متوقف کنید.
همچنین در برخی مورد به دلایل ژنتیکی ممکن است افراد این دوران را زودتر از 40 سالگی تجربه کنند. تقریبا 5 درصد بانوان بدون اینکه مشکل خاصی داشته باشند، دچار یائسگی زودرس میشوند.
تغییرات هورمونی در یائسگی چگونه است؟
زمانی که این دوره از زندگی خود را تجربه می کنید، لازم است در خصوص آن اطلاعات لازم و کافی را داشته باشید. در این زمان سطح استروژن در بدن بانوان دچار نوسان می شود و در آخر به شدت کم می شود. این به این دلیل است که در دوران یائسگی، تخمدانهای زن تولید تخمک را متوقف میکنند و هورمونهای زنانه کمتری تولید میکنند. با متوقف شدن چرخه تخمک گذاری دیگر بارداری امکان پذیر نخواهد بود.
علائم یائسگی به دلیل تغییر هورمون هایی است که زن تجربه می کند. همانطور که سطح هورمون شروع به تثبیت می کند و سطح استروژن به طور مداوم پایین می ماند، بسیاری از علائم که در ابتدا موجب ایجاد ناراحتی در فرد بود، کاهش می یابد و بسیاری از آنها به طور کلی ناپدید می شوند. بعضی عوارض مانند خطر بیشتر ابتلا به بیماری قلبی یا پوکی استخوان تا میانسالی و بعد از آن ادامه می یابد. زیرا بدن زن با سطوح هورمون جدید خود سازگار می شود.
سخن آخر
یائسگی یکی از دوران زندگی بانوان است که علائم آن ممکن است دو الی سه سال به طول بی انجامد و جنبه های وسیعی از زندگی فرد را تحت تاثیر قرار دهد. به این ترتیب نیاز است اقدامات مراقبتی لازم انجام شود. مراجعه به متخصص زنان و رعایت سبک زندگی سالم اعم از ورزش روزانه و رژیم سالم غذایی و ههمچنین مصرف مکمل ها از اصلی مراقبت های این دوران به حساب می آید.
سوالات متداول
0 دیدگاه